Onze dirigent

Dirigent Koen Leenaers (1998) is al sinds zijn achtste actief in de wereld van de zang. Toen nog als leerling aan de Kathedrale Koorschool te Utrecht, later als zanger in diverse koren en nu reeds enkele jaren ook als dirigent. Naast aan Once Again geeft hij op dit moment leiding aan de cantorij van R.K.K De Krijtberg te Amsterdam, het Vincentiuskoor in diezelfde stad en is hij repetitor van de Utrechtse Studenten Cantorij, bij Fokko Oldenhuis.

Hoewel Koens wortels in de klassieke (koor)muziek liggen, is hij tevens altijd bezig geweest met populaire muziek. Zo zingt hij in een Nederlandstalige popband en begeleidt hij als toetsenist graag liederen en chansons op bruiloften, partijen en andere gelegenheden.

Koen over Once Again:

“Once Again is een hechte groep zangeressen met een sterk gevoel voor zowel de swingende, alsook de ingetogen kanten van ‘lichte’ muziek. De sfeer tijdens repetities is gemoedelijk, maar de concentratie ligt onvermoeid hoog en er wordt bovenal met veel enthousiasme gewerkt aan het brede repertoire waarmee het koor bekend is. Of het nu Boudewijn de Groot of Aretha Franklin is; Once Again weet precies de juiste snaar te raken.

Ik weet zeker dat we het (nu al hoge) niveau samen nog verder kunnen ontwikkelen. Nieuwe zangeressen zijn daarbij van harte genodigd om aan te sluiten. Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten op de open repetitie!”

Oud dirigenten

We hebben met veel (internationale) dirigenten samen gewerkt:

  • Hannah Muis, 2019 – 2022
  • Dody Soetanto, Indonesie, 2012 – 2019
  • Saskia van Grevenstein, 2010 – 2012
  • Helma van der Beek, 2009 – 2010
  • Oscar Echeverry, Colombia, 2004 – 2009
  • Jean Bermes, Luxemburg, 2002 – 2004